Omul si natura


wp-1483706138346.jpg

Pământul este căminul nostru. Pentru că viaţa noastră se desfăşoară aici, ea este influenţată de acesta. Dacă pe Pământ apar probleme, nici omul nu poate trăi în armonie.

În zilele noastre, aflăm tot mai des despre dezastre naturale care au loc în diferite zone ale planetei. Apa, de pildă. În câteva minute poate distruge totul. La ce mai folosesc atunci aurul şi palatele, dacă nu pot fi oprite puhoaiele? Auzim, de asemenea, despre incendii propagate pe zone extinse. Ce să mai spunem despre uragane şi tornade iscate ca din senin?

Un alt motiv de îngrijorare îl constituie cutremurele. Oamenii se tem, de bună seamă, de aceste dezastre, dar nu-şi pun întrebarea: care este cauza producerii lor ? Ei cred că aşa-i natura, imprevizibilă şi nu ai cum să te împotriveşti stihiilor. Dacă ajunge însă la înţelegerea adevăratelor cauze care duc la producerea dezastrelor, omul poate învăţa să le prevină. Cutremurele, de pildă, îşi au rădăcinile în tratamentul inegal al semenilor, în inegalitatea socială, în discriminare şi nedreptate.

Dezastrul provocat de apă este produs de lăcomia oamenilor. Aşa apar inundaţiile.

Dezastrul datorat focului vine de la agresivitatea fiinţei umane. Să nu uităm că pe lume există atâtea focare de război şi toate acestea înseamnă acumulări de furie.

Dezastrele produse de vânt (de exemplu, uraganele) vin din ignoranţă.

Trebuie să înţelegeţi însă că aceste efecte nu apar într-o zi, două. Este vorba de o însumare în timp a acestora, pe perioade îndelungate.

Dezastrele sunt, deci, rezultat al comportamentului uman. Aceasta înseamnă că omul poate influenţa natura, în bine sau în rău. Dacă oamenii trăiesc în armonie, atunci şi manifestările naturii sunt armonioase. Mulţi cercetători caută modalităţi de a preveni sau evita dezastrele. Rezultatele nu sunt însă pe măsura muncii şi a fondurilor alocate, pentru că cercetările nu se îndreaptă în direcţia care ar trebui, nu vizează adevăratele rădăcini. Cea mai bună modalitate de evitare a dezastrelor se află la îndemâna noastră şi constă în a ne schimba noi înşine. În acest fel avem grijă de natură. Iată de ce este important să lucrăm în permanenţă asupra noastră înşine pentru a deveni oameni buni, oameni de calitate.

Evitarea dezastrelor este o tehnică înaltă. Practica QilinGong ajută în acest sens, deoarece cel ce practică beneficiază de cele zece avantaje ale acesteia. Astfel, omul scapă în primul rând de angoasă. Şi dacă nu ai temeri, atunci eşti un om fericit, te bucuri de pace interioară, pentru că numai dacă elimini frica te vei simţi un om cu adevărat liber.

Eu, unul, nu mă tem de dezastre, şi nici nu mă gândesc la asta. Eu trăiesc în pace. Prin QilinGong înveţi să fii liber cu adevărat, trăind în armonie cu natura, cu tine insuţi şi cu semenii tăi.

Din învăţăturile Maestrului Lin Kai Ting

Sursa:aici

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

BUCEGI NATURA 2000

Un site despre turism, mediu si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat asta: