George Carlin – Salvarea Planetei


 

George Carlin a fost, poate, unul din cei mai buni comedianti moderni. Pe langa abilitatea sa de a arata, cu mult umor, ce-i drept, greselile sistemului, Carlin s-a transformat, treptat, intr-un filosof contemporan, intr-un critic social si un teoretician ale carui cuvinte aveau puterea de a te pune pe ganduri.

Prin intermediul umorului, Carlin a atins cele mai sensibile teme ale societati precum rasismul, clasa politica, religia sau stilul de viata american si a spus lucruri pe care nimeni pana la el nu a indraznit sa le spuna. Chiar daca stand up comediantul s-a stins din viata in 2008, cuvintele sale inca dau de gandit celor care le asculta.

Am adunat mai jos cateva citate de-ale lui George Carlin care, cu siguranta, iti vor da motiv sa zambesti si sa gandesti.

Filosofie de viata cu marele George Carlin

Toata lumea salveaza cate ceva zilele astea.’Salvati copacii, salvati albinele, salvati balenele, salvati melcii.’ Si cea mai mare aroganta dintre toate este: salvati planeta. Salvati planeta? Noi nici macar nu stim sa avem grija unul de celalalt si vom salva planeta? (…)

In plus, nu este nimic in neregula cu planeta. Planeta o duce bine. Oamenii au incurcat-o. Este o diferenta. In comparatie cu oamenii, planeta o duce bine. Exista de biliarde de ani, in timp ce noi existam doar de cateva sute de mii. Cateva biliarde vs doua sute de mii de ani. Si am ajuns cumva la concluzia ca suntem o amenintare pentru planeta?

Planeta a trecut prin lucruri mai rele de atat. A trecut prin cutremure masive, vulcani, placi tectonice, deriva continentelor, furtuni magnetice, explozii solare, schimbarea polilor, a fost bombardata de comete, asteroizi si meteoriti, a trecut peste inundatii, foc, raze cosmice, era glaciara… Iar noi credeam ca niste pungi de plastic si niste cutii de aluminiu o vor distruge? Planeta nu dispare. Noi da.”

Uite o alta intrebare: cum de, atunci cand e vorba de oameni spunem avort, iar cand e vorba de gaini spunem omleta? Suntem, dintr-o data, mai buni decat gainile? Cand s-a intamplat asta? Numiti sase moduri in care oamenii sunt mai buni decat gainile. Gainile sunt niste creaturi decente. Nu vezi gaini adunate in carteluri de droguri, nu? Cand ati auzit ultima data de un cocos care s-a intors de la munca si si-a batut gaina? Nu se intampla pentru ca gainile sunt fiinte decente.

„Oamenii care spun ca nu le pasa ce cred alti oameni, spun asta doar pentru ca incearca cu disperare sa faca alti oameni sa creada ca nu le pasa ce cred oamenii.”

Nu inteleg de ce prostitutia este ilegala. Sa vinzi este legal. Sa faci sex este legal. De ce sa vinzi sex nu este legal? De ce este ilegal sa vinzi ceva ce este perfect legal sa dai gratis? Nu pot sa inteleg. Din toate lucrurile care sunt, sa oferi cuiva un orgasm este cel mai bun. Armata da medalii celor care dau foc oamenilor. Societatea ii baga la inchisoare pe cei are dau orgasme.

Religia a convins oamenii ca un om invizibil locuieste in cer, care ne priveste in fiecare minut al fiecarei zile. Si acest om invizibil are o lista cu 10 lucruri pe care nu vrea sa le facem. Daca faci oricare din aceste lucruri, te va trimite intr-un loc special, plin de foc, pucioasa si te va tortura pana la sfarsitul timpului. Dar te iubeste. Te iubeste si are nevoie de bani.

„Daca onestitatea ar fi introdusa in stilul de viata american, intreg sistemul s-ar prabusi.”

„Barbatii sunt de pe Pamant, iar femeiele sunt de pe Pamant. Obisnuieste-te cu asta.”

„Sunt total de acord cu separarea Bisericii de Stat. Aceste doua puteri separate ne-au bat batai mari de cap. Unite sunt moarte sigura.”

„Conservatorii astia sunt o figura, nu? Sunt in favoarea copiilor nenascuti, ar face orice pentru ei. Dar in momentul in care se nasc sunt pe cont propriu. Oamenii pro-viata sunt obsedati de fetus, dar dupa ce s-a nascut nu vor sa mai auda de el. Nu le mai pasa. Nu tu ingrijire postnatala, nu crese, nu alocatie, nu nimic. Daca esti nenascut esti bine, daca esti prescolar ai dat de dracu’.”

A lupta pentru pace e ca si cum ai face sex pentru virginitate.

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

BUCEGI NATURA 2000

Un site despre turism, mediu si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat: