Un martisor pentru tine


Este 1 Martie. Este ziua in care se primesc si se ofera martisoare. Chiar daca aceasta zi a capatat conotatii comerciale, ea este totusi un prilej de a darui.

Imi place sa privesc aceasta zi ca un prag de trecere intre doua stari opuse: iarna-primavara, intuneric-lumina, tristete-bucurie si sa ma incarc cu energia unui nou inceput indiferent de ceea ce a fost pana acum.

Imi amintesc ca inca de la gradinita imi placea sa fiu „Primavara” in serbarile ce presupuneau jocuri de rol cu anotimpurile. Mama imi cosea floricele pe rochita alba infoiata si eram fascinata de ideea ca acele flori s-au deschis dupa o iarna grea.

In viata de adult se intampla sa nu vedem intotdeauna florile deschizandu-ne sub ochii nostri. Desi am muncit sa dam nastere unor lucruri minunate in diverse domenii ale vietii, ele nu infloresc si ne intrebam unde am gresit. De ce pe strada noastra nu vine primavara?

Martisorul meu pentru tine este…. o scurta poveste:

A fost candva o tanara care detinea o gradina frumoasa, o gradina cu care se mandrea si de care avea foarte mare grija. Acea gradina era pe primul plan in viata ei. 

Intr-o zi, in timp ce se uita pe un catalog cu diverse flori, a observat o planta care inflorea atat de frumos incat si-a spus: „Trebuie sa fie a mea!”.

Asa ca a comandat-o si atunci cand a primit-o, a plantat-o imediat. Planta a crescut foarte repede, avea frunze verzi, insa nicio floare. Zi de zi a continuat sa o ude, sa o hraneasca, ba chiar sa vorbeasca cu ea in speranta ca intr-o zi va inflori.

Cateva saptamana mai tarziu, intr-o dimineata, tanara statea in gradina, dezamagita pentru ca planta ei nu a inflorit. Se gandea chiar sa o taie si sa planteze altceva in locul ei.

In acel moment, vecinul ei de peste gard, care de cativa ani era imobilizat intr-un scaun cu rotile, i-a strigat: „Iti multumesc foarte mult! Nici nu poti sa-ti imaginezi ce bine mi-au facut florile tale!”.

Tanara femeie a trecut in gradina vecinului si a vazut cealalta parte a zidului acoperita de flori. Intr-adevar erau cele mai frumoase flori pe care le vazuse. Planta se intinsese si inflorise nu pe partea ei de zid, ci de cealalta parte, acolo unde era o mai mare nevoie de acele flori.

***

Doar pentru ca nu vezi rezultatele eforturilor tale nu inseamna ca plantele pe care le-ai crescut nu infloresc. Florile lor poate ca nu sunt sub ochii tai, dar sunt sub ochii altor persoane in viata carora ai facut o diferenta.Nimic din munca ta nu este in zadar.

Continua sa uzi semintele pe care le-ai plantat si sa nu te miri atunci cand florile vor aparea de unde nici macar nu te astepti.

O primavara extraordinara si plina de flori iti doresc!

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

BUCEGI NATURA 2000

Un site despre turism, mediu si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat: