Dezamăgit de oameni ori nemulţumit de tine?


wp-1483706138346.jpg

Eşti dezamăgit de oameni, dezamăgit de viaţă sau de relaţii? Eşti dezamăgit de lucrurile pe care le faci, ori de cele pe care ţi le cumperi? Te-ai plictisit să fii nemulţumit? Renunţă la obsesiile pe care le ai faţă de persoane, poziţii, obiecte şi locuri. Nu te mai scuza şi minţi că nu eşti, că nu poţi să fii sau că nu poţi să obţii ceea ce îţi doreşti, înainte măcar să fi încercat! Detaşează-te, odihnindu-te pe un câmp cu flori sălbatice! Mângâie un cal. Nu te îngrijora! În viaţă, nu ţi se poate întâmpla ceva mai rău decât să mori… sau să trăieşti! Secretul este că ambele variante pot fi minunate.

Dezamăgit de oameni şi viaţă

Încă de când ţi-ai pus prima întrebare referitoare la viaţa pe care o trăieşti şi la scopul tău ca fiinţă, curiozitate pricinuită de comportamentul oamenilor faţă de tine ori, a modului în care se raportează ei la realitate, ai simţit că ceva e în neregulă cu lumea, dar nu ai aflat ce este. Un lucru este cert, eşti dezamăgit de oameni.

Dezamăgit de ei de tine însuţi

Când zgomotul oraşului, haosul, dizarmonia, goana după supravieţuire, dispar, te simţi împlinit? Te copleşeşte un sentiment de pace şi de mulţumire, izvorât din faptul că ai făcut ceva cândva, că ai reacţionat în anume fel într-o situaţie anume sau că ai ajutat atunci când ţi s-a cerut ajutorul? Ai contribuit oare la dezvoltarea acestei civilizaţii şi pentru asta simţi că poţi să o părăseşti cu sufletul împăcat? Dacă nu simţi astfel, înseamnă că nu eşti pe Cărarea pe care spiritul tău şi-ar dori să mergi. Înseamnă că nu faci ceea ce în realitate ai vrea să faci, iar ca să ţi-o spun mai pe româneşte, te ratezi! Tu nu eşti dezamăgit de oameni! Eşti dezamăgit de tine însuţi!

Dacă Scopul principal al vieţii tale se transformă într-o acţiune, de exemplu, în goana după plăcerile minţii, vei avea şansa să devii unul dintre acei bătrâni morocănoşi pe care îi întâlneşti la chioşc, vreme de şapte zile din şapte, cu berea în bot ori cu zarurile în mână, an de an. Eşti dezamăgit de oameni, însă nu permite slăbiciunii să facă în aşa fel încât să devii tu cel de care alţi oameni vor fi dezamăgiţi.

Dezamăgit de relaţii de cuplu

Dacă crezi că în viaţă trebuie să te culci cu cât mai multe femei, pe care le percepi ca pe nişte trofee, extrem de greu de obţinut, vei ajunge un ratat; aceasta dacă nu eşti deja unul. Nu te enerva, nu mă judeca, şi mie îmi plac femeile, probabil mult mai mult decât îţi plac ţie, le iubesc. Cu toate astea, le respect ca oameni, ci nu le privesc ca pe nişte obiecte de oferit plăcere. Femeia nu e un aparat de aer condiţionat, pe care îl porneşti doar atunci când vrei să te simţi bine însă care, la naiba, consumă extrem de mult. Permite-mi să-ţi prezint direcţia către care te îndrepţi gândind aşa.

„Ceea ce faci pentru tine, dispare odată cu tine. Ceea ce faci pentru alţii rămâne o eternitate“, spunea un autor căruia i-am uitat din nefericire numele. Dacă recunoşti citatul lasă-mi un comentariu pe Facebook!

Absolut tot ce face un bărbat în viaţă este pentru o femeie ori pentru mai multe! Posesiile, imaginea, parfumul şi comportamentul pe care îl exersează în oglindă, tot. Eforturile impresionante nu urmăresc scopul de a dărui femeii fericirea, ci a obţine fericirea de la ea şi prin intermediul ei, prin orice mijloace. Iar astfel, el caută ca să obţină de la o femeie fericirea, iar ea aşteaptă să o primească de la un bărbat; oare cine o deţine cu adevărat?

Dezamăgit de amăgiri ori vise

Confortul şi cele mai râvnite plăceri te pot îngropa de tânăr. Cu cât alergi după ele mai tare, cu atât acestea te vor consuma literalmente din ce în ce. Orice lucru pe care îl venerezi îţi ia energia, de fapt i-o oferi tu de bună voie ca să facă ce vrea cu ea atunci când vrea. Completează fraza pe care am folosit-o cu obsesia după bani, cariere, maşini, femei, fotbal, trenduri, stiluri, artişti, idoli şi aşa mai departe.

Când alergi după femei întreaga viaţă întreaga viaţă trece prin faţa ochilor tăi. La bătrâneţe, dezamăgit de tine însuţi, te vei întreba cum şi când a trecut viaţa, în ce măsură ai fost satisfăcut de ea dar şi care a fost scopul pentru care ai trăit în felul acesta. Oare ai făcut alegerea cea mai înţeleaptă?

Dezamăgit de oameni, ai încetat să vezi frumosul! Nu observi altceva decât indiferenţă, uneori ură! Nu poţi să atingi fericirea încercând să îţi hrăneşti mintea prin prisma egoismului, a râvnei proiectată de ceilalţi asupra ta, mulţumită reuşitei tale individuale! Aceste alinări sunt de domeniul trecutului, acum ai nevoie de înţelegere, de acceptare, de răbdare sau de iluminare! Ai nevoie să primeşti Dragoste şi să oferi dragoste la rândul tău! Tu ai nevoie să îţi întăreşti relaţiile, să comunici mai mult, să adori şi să îmbrăţişezi mai tare…

Oamenii au nevoie de atenţie, vor să fie întrebaţi cum se simt, să le fie ascultate problemele, ori să fie luaţi în serios. Pe toate le poţi face descoperind înţelepciunea inimii care comandă minţii; atunci, vei putea să observi florile lumii, fluturii, frumuseţile, culorile, cerul!

Decepţionarea de „Dumnezeu“

Oamenii au nevoie să se cunoască pe ei, nu să îl cunoască pe „Dumnezeu“, pe acel tiran înaintea căruia sunt obligaţi să se închine sau să îi ofere bani. Despre acel dumnezeu au fost învăţaţi prin biserici, de acei oameni care au vrut să îi controleze fizic, mental şi spiritual, folosindu-se de acest pretext în scopul dărâmării valorilor primordiale umane! Dacă te numeri printre victime, întrebarea pentru tine este: Cine te-a pus să te duci acolo?

Atunci când aprinzi lumina într-o cameră întunecată nu vezi lumina, vezi lucrurile din camera pe care lumina o luminează! În acel moment te afli în prezenţa luminii. Totuşi, scopul ei nu este cel de a o vedea pe ea, lumina este invizibilă, ea nu există, ci te ajută să observi lucrurile care există ca să le alegi în mod conştient. Tot aşa este şi cu Dumnezeu.

Dumnezeu e acel Proces care te ajută să înţelegi lumea şi să te descoperi pe tine, ca să dobândeşti fericirea! Apoi, în prezenţa lui Dumnezeu nu îl vezi pe Dumnezeu, ci începi să te observi pe tine sau miracolele care te înconjoară peste tot. Citeşte peste tot!

Citeşte seria Vorbind cu Dumnezeu, şi descoperă lumea aşa cum e, nu cum ţi-au spus alţii că ar putea să fie!

„În viaţă eşti nevoit să zbori pentru a ajunge acolo unde alţii pur şi simplu ar păşi,
şi continui să o trăieşti zburând“.

Alberto Bacoi.

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat asta: