VĂ MULȚUMESC. La Mulți Ani Mie


           M-am născut de ziua mea…La Mulți Ani Mie
       Știu, știu.. titlul nu e prea original, s-a mai născut unul de ziua lui… dar merge.
      „Este ora 12, omul negru n-a venit”. Am împlinit 20 și ceva de ani azi, dar adeseori când mă uit la ceas și văd că este fix, în mintea mea se aude aceeași voce de copil ce se juca în fața casei. Ora fixă declanșează o amintire care se repetă ca și când n-ar fi trecut ani de zile fără ca eu să mai spun cu voce tare acest lucru în fața altor persoane, o amintire cu râsete și imagini ale copiilor alergând veseli de colo-colo.

      Este ziua mea de naștere. Nimic deosebit, nimic special, doar că am împlinit frumoasa vârstă de 20 și ceva de ani și mă simt minunat. Nu îmi doresc de ziua mea decât fericire, o fericire în care să mă cufund complet și să mă regăsesc, tot eu cea visătoare și plină de optimism. Este trist, dar mulți dintre noi ne amânăm fericirea la infinit. Și nu din cauză că în mod conștient ne-am planifica astfel , ci fiindcă continuăm să ne autoconvingem că: ” odată , cândva, vom fi fericit”. Ne spunem că vom fi fericiți când ne vom plăti datoriile, când terminăm școala, când vom avea prima noastră slujbă, sau când vom fi promovați. Ne autoconvingem că viața va fi mai bună după ce ne căsătorim, avem un copil, apoi un altul. Apoi suntem frustrați, deoarece copii nu sunt suficienți de mari – vom fi mai mulțumiți când vor fi mai mari. După aceea, suntem frustrați că sunt adolescenți.     Vom fi cu siguranță fericiți când vor ieși din această fază. Ne tot spunem că viața noastră va fi completă când ne vom lua o mașină nouă , când ne vom putea petrece o vacanță minunată, când ne vom pensiona. Și așa mai departe ! Între timp viața merge înainte. Adevărul este că nu e timp mai bun pentru a fi fericit decât momentul prezent. Dacă nu acum, când ? Viața îți va fi mereu plină de provocări. Este mai bine să te împaci cu acest gând și să te hotărăști să fii fericit oricum. Unul dintre citate mele favorite i se datorează lui Alfred Souza. El spunea așa : ” Pentru mult timp mi s-a părut că viața era pe punctul de a începe – adevarata viață. Întotdeauna apărea însă vreun obstacol în cale, ceva prin care trebuia să treci, vreo treabă neterminată, o datorie de plătit. Apoi urma să înceapă viața. În cele din urmă mi-am dat seama că toate aceste obstacole erau de fapt viața mea . ” Această perspectivă m-a ajutat să înțeleg că nu există o cale spre fericire. Fericirea este calea. Așadar, de ziua mea îmi doresc doar fericire, restul vine de la sine.14724488_1603741353261982_4176493767475857132_n.jpg

      A devenit un automatism normal atâta vreme cât Zuckerberg ne știe la toți datele de naștere. Nu e un lucru rău, pe an ce trece tot mai multă lume “își aduce aminte” că azi e ziua mea, dar mă întreb câți și-ar fi amintit dacă nu era Facebook-ul? Prietenii adevărați încă mă mai sună (chiar dacă văd pe Facebook când e ziua mea), iar unii îmi dau un SMS, parcă tot simt că e mai bine decât un La Mulți Ani pe Facebook.
     Acum să nu mă întelegi greșit, chiar apreciez și acele mesaje de pe Facebook, și știi de ce? Pentru că toți acei oameni, marea majoritate mă cunosc și pentru o clipă au un Flash (nu Adobe) cu mine și cu faptul că e ziua mea, și probabil se gândesc ce bine o să mă distrez eu astăzi (Petrecerea e mâine deci nu mă distrez prea bine astăzi, azi alerg…)

     Se spune că după ce treci de o anumita varsta… toate aniversările devin triste; e ca şi cum ai nota AMR-ul vieţii. Offf, viaţa asta! Azi ar trebui conform acestui principiu, nepostulat încă, să fiu trista că mi s-a dus încă un an din ce mai am de trăit. Poate că aşa este… sunt întradevăr un pic trista, un pic disperata, un pic melancolica, chiar dacă încerc să par vesela şi lipsita de griji. Cred că aici intervine acel ceva, care ne face să fim stresaţi de existenţă, să ne mercantilizăm clipele în speranţa că aşa viaţa nu se va termina niciodată.
       Ziua aceasta și luna octombrie e, pentru mine, despre recunoștință – a trecut, fără să simt, un an – un an plin, un an bun, dar greu, un an frumos. Anul în care am fost mai mult pe drumuri, decât pe acasă, mai mult cu prietenii, decât cu familia, mai mult veselă decat tristă, mai mult la extreme decât în echilibru 🙂
      Am învățat anul acesta că am voie să îmi doresc mai mult. Am învățat că pot fi mai bună.      Am învățat că nu am voie să ăm opresc din a învăța și a descoperi.
      Sunt recunoscătoare. Pentru emoții, pentru oameni, pentru întâmplări. Pentru că mi-e bine. Pentru că mi-e rău. Pentru prietenii știuți și neștiuți, noi sau vechi, dar pe care-i simt aproape, atunci când am nevoie. Pentru nopțile în care am redescoperit frumusețea infinită a stelelor și bucuria în doze mici. Pentru încercările care mi-au călit răbdarea, rezistența fizică și m-au învățat că nu tot ce-mi doresc mi-e necesar, nu tot ce primesc, mi se cuvine.       Pentru neprevăzutul care mi-a dat peste cap planurile și mi-a deschis noi orizonturi.
    Pentru libertate.
    Pentru vis.
    Sunt recunoscătoare pentru tot ce am primit și pentru tot ce nu am primit (încă 😉 ) -pentru atenție, dragoste, sănătate, surprize, mustrări, lecții de viață. Pentru oamenii care au rămas lângă mine, pentru cei care au intrat în viața și în sufletul meu, fără preaviz, pentru cei care au plecat sau au rămas în urmă. Pentru cei ce sunt departe, dar aproape de sufletul meu. Pentru că, și datorită lor, pot fi eu, cea buna și rea 🙂
    Gândurile sunt motorul universului! Și e fascinant cum se aliniază toate lucrurile atunci când există o concentrație de gânduri bune îndreptate către ceilalți!
     Cum se întâmplă de zilele de naștere!! Nu există mesaje date doar sa fie, chiar dacă trimiți un simplu „La mulți ani!” și pare pe fugă, este expresia unui gând de bine în direcția celuilalt!
     La fel se întâmplă de sărbători… Și nu degeaba toata lumea vorbește despre perioada Crăciunului ca una magică… Magia se întâmplă datorită acestei concentrații mari de gânduri bune îndreptate către cei din jur, apropiați și mai îndepărtați; acest schimb de gânduri bune pun Universul în mișcare într-un mod miraculos!
     Cel mai simplu „la mulți ani!”, cea mai simplă urare înseamnă atăt de mult, fiind expresia acestui gând!! Și chiar și fără expresie, gândul are putere!
     În final, tot ce îmi doresc mie, vă doresc și vouă. Vă doresc să vă descoperiți, să fiți recunoscători, sănătoși, să trăiți din plin și să vă bucurați de miracolul vieții, să trăiți viața ca un copil ce e gata mereu să descopere și să învețe.

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

BUCEGI NATURA 2000

Un site despre turism, mediu si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat: