Semnificatia numelui SIMONA


             „Simona” este numele care a primit cele mai multe voturi în sondajul de opinie realizat pe pagina de Facebook a site-ului. Așa cum am promis, voi realiza în continuare un profil numerologic pentru acest nume, precum și pentru toate celelalte care au fost votate, în ordine descrescătoare.           

         Numele „Simona” este o variantă a lui „Simion” ale cărui origini sunt destul de îndepărtate, provenind din limba ebraică, și anume din verbul „shama” – a auzi, a îndeplini. Mai multe detalii despre istoria și etimologia sa găsesc.      Din punct de vedere numerologic, „Simona” este un nume puternic și aparține, de regulă, persoanelor întreprinzătoare. Au o personalitate energică, originală și nonconformistă (cifra 1). Le place să meargă pe drumuri nebătătorite, să se implice în diferite proiecte și să conducă! Sunt persoane inteligente, organizate și țin foarte mult la familia lor, dar nu apreciază foarte mult să fie îngrădite – au nevoie de libertate și de sprijin pentru a-și împlini visele.

Simona-harta.png

           Dupa cum se poate vedea în harta de mai sus, cifra 8 este esenta – destinul – acestui nume. Aceasta cifra este denumita în numerologie „CEO-ul” (eng. – „director executiv”), datorita faptului ca este unul dintre cele mai hotarate, puternice si mai incarcate numere. Pentru persoanele care poarta acest nume, puterea si faima sunt la fel de atragatoare precum este ploaia pentru desert.
          Femeia care poarta acest nume este puternica si hotarata iar de cele mai multe ori stie ce urmareste sa obtina in viata si, de regula, dobandeste resursele si mijloacele necesare pentru a-si implini visele. Cu toate astea, energia cifrei 8 este foarte dificil de stapanit iar atunci cand ajunge in conul de umbra al acestei cifre, ea poate deveni tiranica, critica si permanent nemulțumita. Ea poate dobandi cu relativa usurinta puterea pe care o cauta, dar o poate si pierde cu aceeasi usurinta.          

        Cheia succesului sau material are doua componente majore: stapanirea de sine si autocunoasterea. Fara aceste doua chei, le va fi foarte greu sa dobandeasca un succes constant si vor urmari cu disperare crescanda miscarea sinusoidala a cresterii si descresterii, a castigurilor si a pierderilor mari care o vor incerca.
         Ceea ce am scris mai sus este impresia cea mai puternica pe care aceasta femeie o lasa, dar sub aceasta mai exista un strat pe care foarte putini oameni ajung sa il cunoasca. Cifra 7 (dorinta inimii) este cifra celor care cauta neincetat sensul vietii si al existentei omului. Aceasta este cea de-a treia cheie. Cifra 7 denota o minte curioasa si atenta care pune intrebari si care isi doreste sa cunoasca „adevarul”. Acesta este cel mai mare avantaj al persoanelor care poarta numele „Simona”, intrucat el ajuta la descoperirea uneia dintre cele mai launtrice aspecte ale cifrei 8 – spiritualitatea sa profunda.
        Cifra 8, este o cifra foarte spirituala iar scopul ei ultim este armonizarea celor doua dimensiuni – material si imaterial (spiritual) – cele doua cercuri care compun cifra 8, sau simbolul infinitului. Dincolo de aspiratiile „materiale” ale acestor persoane se afla un potential spiritual latent care poate fi animat numai de catre o anumită „cheie” – autocunoasterea. In manifestarile sale inalte, cifra 8 corespunde indatoririlor sociale, altruismului si dorintei de a ajuta si proteja semenii.
          In realitate, putine persoane (dintre cei care au aceasta cifra proeminenta undeva in harta lor numerologica) reusesc sa atinga intregul potential al cifrei 8 – adica sa isi doreasca sa mearga mai departe de succesul material (cu toate ca unii vor incerca). Aici insa femeia care poarta acest nume in cele din urma va simti, mai devreme sau mai tarziu, nevoia sa o faca, datorita prezenței lui 7 (mai ales daca cele doua cifre sunt intarite si de altele din harta lor numerologica). Daca nu o va face, sunt putine sanse ca ea sa fie pe deplin mulțumita de viata sa, indiferent de cata putere si faima va dobandi.
      Spiritualitatea (nu in mod neaparat constransa la crestinism), scopul si sensul vietii vor reprezenta teme majore in viata acestei femei si ar fi intelept ca ea sa isi indrepte atentia si catre aceste aspecte.
Concluzie
        Femeile care poarta acest nume sunt cu siguranta interesante si fascinante. Chibzuite, intelepte si bune judecatoare a caracterului omului ele reusesc sa mobilizeze oamenii potriviti pentru a duce la bun sfarsit orice fel de proiect sau sarcina. Au o putere de munca fenomenala si sunt obisnuite sa vada imaginea de ansamblu – detaliile nu sunt intotdeauna punctul lor forte. Succesul lor in viata depinde foarte mult de vointa si disponibilitatea lor de a se cunoaste si de a-si sublima impulsurile inferioare, altminteri puterea le poate corupe si pot deveni persoane inselatoare, egocentrice, crude si obsedate de putere. De altfel, ele au o vointa puternica ce le poate face sa fie si destul de incapatanate
            In ultima instanta, aceste femei sunt puternice si independente si poarta in ele atat semintele maretiei pe care o cauta instinctiv dar si pe cele ale distrugerii lor.

Nota: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgent, intrucat nu vor exista niciodata doua persoane identice. Chiar si in cazul persoanelor care poarta aceleasi nume (nume + prenume) vor exista diferente mari intrucat fiecare om are o experienta de viata diferita, iar asta ne modeleaza personalitatea intr-un anumit fel. Exista insa anumite trasaturi de baza care dicteaza sensul sau directia generala de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu usurinta prin calcularea numerelor personale.        

Cu toate astea, nici aici povestea nu este atat de simpla pentru ca numerele trebuiesc privite in ansamblu, impreuna cu toate celelalte numere care alcatuiesc o harta numerologica. Laolalta, aceste numere alcatuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprenta unica a persoanei respective, adesea usor diferita fata de cea descrisa in articolul de fata. Pe langa consideratiile mai sus amintite, mai pot adauga ca depinde si daca acesta este prenumele pe care il foloseste in mod uzual sau nu (daca are mai multe prenume) sau daca il foloseste in forma completa sau nu. Daca este al doilea sau al treilea prenume, conform certificatului de nastere, influenta sa va fi mult mai subtila decat a primului prenume.In ultimul rand, trebuie sa tinem minte ca numele reflecta doar o parte din personalitatea noastra si trebuie privit ca pe un instrument care sa ne conduca mai departe pe calea cunoasterii de sine si nu ca pe un sfarsit de drum.

http://www.hartanumerologica.ro

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat asta: