Curiozități despre zâmbet


 

zambet_sanatos_dinti.jpg

 

Ai o mulţime de motive care te pot face fericită, iar zâmbetul este poate, cea mai frumoasă minune a umanităţii. Zâmbetul este în fiecare din noi, este una dintre cele mai fascinante forme de relaţionare cu ceilalţi. Zâmbetul ne face mai buni, mai sănătoşi şi mai victorioşi.

1. Zâmbetul este uman

Ceea ce ne diferenţiază pe noi oamenii de animale este şi faptul putem zâmbi. Nu învăţăm zâmbim ci ne naştem cu această abilitate. Studiile au arătat bebeluşii pot schiţa primul lor zâmbet la două ore după ce au venit pe lume. Zâmbetul este una dintre cele mai folosite expresii faciale de către oameni. Gelotologia este ştiinţă care se ocupă cu studiul zâmbetului şi al efectelor sale asupra trupului şi a minţii.

2. Zâmbim în diverse moduri

Atunci când ridicăm colţurile buzelor nu exprimăm doar fericire. Prin intermediul zâmbetelor ne exprimăm de fapt, în diverse situaţii sociale. De exemplu, oamenii pot folosi zâmbetul în loc de salut sau pot folosească alte moduri de a zâmbi pentru a arată sunt de acord cu opinia unei alte persoane. Zâmbetul poate sugera de asemenea ironia. Totuşi, cel mai des, prin zâmbet ne arătăm starea de bine şi disponibilitatea faţă de ceilalţi.

Indiferent de mesajul transmis, zâmbetele pot fi însă sincere sau artificiale. Oamenii sunt capabili facă dinferenta între un zâmbet adevărat şi un zâmbet fals urmărind expresia ochilor unei persoane. Atunci când zâmbetul este “din suflet”, colţurile ochilor se ridică.
3. Zâmbetul aduce beneficii organismului

De câte ori te încrunţi foloseşti 43 de muşchi faciali, în timp ce zâmbetul foloseşte doar 17 muşchi. Studiile arată o stare de seninătate constanţa reduce tensiunea arterială. Adaugă acestei stări şi un ras sănătos care îţi va stimula muşchii abdominali, muşchiul diafragmă şi inima. Oamenii de ştiinţă au arătat râsul ajută la intensificarea arderilor cu până la 20 la sută.

Starea noastră generală de bine este stimulată prin intermediul râsului. Zâmbetul ajută la eliminarea de endorfine şi ne ajută ne simţim mai bine; chiar şi atunci când vei forţă un zâmbet te vei simţi mai bine. Serotonină, un hormon care reduce în mod natural stresul este de asemenea stimulată prin intermediul zâmbetului.

4. Femeile zâmbesc mai mult

Femeile zâmbesc mai mult decât bărbaţii. În medie, o femeie zâmbeşte de 62 de ori pe zi, în timp ce un bărbat zâmbeşte doar de 8 ori pe zi. Diferenţa nu mai este la fel de mare atunci când femeile şi bărbaţii lucrează în acelaşi loc, au arătat cercetători de la Universitatea Yale. Explicaţia poate fi aceea fiecare loc de muncă are anumite standarde în ceea ce priveşte zâmbetul, acesta fiind urmat de către toţi angajaţii, indiferent de gen.

5. Zâmbetul asigura o viaţă mai lungă

Oamenii care exprimă mai tot timpul o stare de fericire – zâmbăreţii au o speranţa de viaţă mai mare, în medie această prelungindu-se cu o decadă.

6. Zâmbetul, cel mai bun „make-up”

Persoanele care zâmbesc sunt considerate mai frumoase. O persoană care zâmbeşte mult şi din suflet, este considerată a fi mai plăcută, mai sinceră, astfel este mai uşor acceptată în comunităţi. Chiar şi bebeluşii au o preferinţă pentru oamenii care le zâmbesc.

În acelaşi timp, în cazul femeilor, un zâmbet sincer este mai eficient decât toate produsele de înfrumuseţare căci, atunci când zâmbesc, femeile par mult mai tinere şi mai atrăgătoare decât atunci când se machiază.

7. O căsătorie fericită, cu ajutorul zâmbetelor
Oamenii surâzători vor fi mult mai fericiţi chiar şi în căsniciile lor. Explicaţia este aceea oamenii pozitivi îşi pot exprimă emoţiile cu mult mai mare uşurinţă, ceea ce îi ajută treacă mai uşor peste divergente. În acelaşi timp, aceştia atrag în jurul lor oameni mai fericiţi iar împreună formează parteneriate solide.

8. Surâsul învinge răceală

Ori de câte ori zâmbim, stimulăm producţia de anticorpi şi celule albe care ajută sistemul nostru imunitar. Zâmbetul este deci, cea mai bună metodă pentru a ţine la distanţă răcelile.

9. Zâmbetul se ia

Un experiment desfăşurat în Suedia a arătat oamenilor le este foarte dificil îşi menţină starea de încordare facială atunci când alte persoane zâmbesc în jurul lor. Colţurile buzelor încep se ridice fără noi băgăm de seama atunci când suntem înconjuraţi de o atmosfera pozitivă, plină de zâmbete. Zâmbeşte şi lumea va zâmbi odată cu ţine!
10. Zâmbetul te ajută profesional

Cu cât zâmbeşti mai mult, cu atât pari mai încrezătoare iar acest sentiment va aduce cu sine şi aprecierea celorlalţi. Zâmbeşte pentru a invocă şi încrederea în propriile puteri şi în propriul farmec, care sunt atât de mult apreciate a în societatea noastră concurenţială.

11. Păstreazăţi pozitivitatea zâmbind

Încearcă acest test. Zâmbeşte şi apoi încearcă te gândeşti la ceva negativ fără îţi pierzi zâmbetul. Vei vedea cât de dificil îţi este gândeşti negativ. Această pentru , atunci când zâmbim transmitem un fel de mesaj către corpul nostru care îi spune: “Viaţă este frumoasă!” . Aşa , stai departe de depresii, griji şi stres, surâzând.

12. Zâmbetul face lumea mai bună
Zâmbetul este un canal invizibil care ne uneşte pe toţi. Înţelepciunea oamenilor porneşte din inima însă rămasă acolo, ar fi utilă doar pentru noi înşine. Pentru acea înţelepciune transforme lumea într-un loc mai bun, ea este exprimată prin intermediul zâmbetului. Zâmbetul este simbol al deschiderii noastre către ceilalţi.

13. Zâmbetul reflectă grijă noastră faţă de ceilalţi

Zâmbetul reflectă bunătatea noastră şi deschiderea pe care o avem faţă de ceilalţi. Când ne încruntăm, ne strângem buzele, ne ascundem dintîi, în felul acesta transmitem către ceilalţi un mesaj ferm: „Nu vreau am de-a face cu voi”, „Nu vreau deschid„. Dar atunci când zâmbim din inima, le spunem oamenilor: „Da, vreau va cunosc, vreau va împărtăşesc trăirile mele”. Zâmbetul este o fereastră către sufletul vostru. În felul acesta, oamenii pot vedea sunteţi o persoană bună, grijulie şi deschisă.

Foto front, main şi int. art.: Shutterstock

Reclame

Imagine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Social

Crambe tataria

Democraţia e plantă plăpândă. N-o striviţi! Ajutaţi-o să înflorească.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Toate trec

... si toate vor fi amintiri!

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat asta: