CUGETĂRI


Că oricat de dezamagit ai fi la un moment dat, viata iti va scoate in cale si lucruri bune pentru a compensa!

Că nu TOTUL depinde de noi!

Că oricât de bine ai știi un ceva, oamenii îți pot demonstra că nu știi nimic

Și Astfel

  Ești picat!

Că uneori, lucrurile nespuse la timp raman nespuse pentru totdeauna sau nu mai au nici o valoare spuse prea tarziu

Există lecții de viață pe care, cu cât mai repede le înveți, cu atât mai puține eșecuri vei avea. Trebuie să accept oamenii așa cum sunt ori să nu-i accept deloc, pentru că să-i schimb va fi aproape imposibil. Serios. Multă baftă în încercarea de a modela oamenii cum ai vrea tu să fie. Este rețeta dezastrului. Trebuie să știi când să rupi legăturile și când să rămâi. Nu sta blocat la mijloc.

Fii recunoscător pentru ce ai

Să fi recunoscător pentru ceea ce ai, înseamnă să duci o viață fericită. Atăta timp cât apreciezi ceea ce ai, nu vei vedea lipsurile din viața ta și problemele care se ivesc în fiecare zi. Trebuie să înveți să spui mai des multumesc persoanelor importante din viața ta, lasă peste tot pe unde mergi zâmbete și încearcă să privești mereu partea bună a lucrurilor deoarece după furtună iese mereu soarele. Cu alte cuvinte, atunci când ești recunoscător pentru ceea ce ai înveți parcă să privești lumea cu alți ochii.

Încearcă să fii mai bun

Răi putem fi toți, însă buni nu. La acest capitol mai am de lucr, de înteles anumite lucruri. Dar am încep să cred că oamenii mai puternici sunt cei mai buni. Să fii bun într-un context dureros este mult mai greu, decăt să răspunzi cu o reacție din aceeași gamă cu care ai fost lovit sau atacat.

Ceea ce faci te și face, te realizează! M-aș bucura să țineți minte lucrul acesta: ce faci te și face. Nu-i așa? Nu există nimic din ceea ce gândește omul, nimic din ceea ce face omul, nimic din ceea ce vorbește omul, nu există numai pentru ceea ce se exprimă pentru alții, ci în același timp e și pentru omul însuși. Daca ești bun cu alții, ești bun și cu tine; dacă ești bun, crești în bunătate. Deci facerea de bine duce la bunătate, iar bunătatea este suport pentru îndelunga-răbdare, pentru pace, pentru bucurie îi pentru iubire.

Ignoră-i pe ceilalți

„Ignoră-i pe acei oamenii care te vorbesc pe la spate. Acolo este locul lor, în spatele tau”

Încearcă să fii deschis

Deschis…către experiențe, către oamenii, către lucruri noi. Nu te grăbi să judeci, nu te grăbi să pui la perete ce nu se potrivește cu viziunea, părerea ta sau stilul tău. Încearcă să înțelegi și cealaltă parte și mai ales, fii conștient că adevărul absolut poate nu există și că s-ar putea ca dreptatea să fie de ambele părți ale fileului.

Nu uita niciodată de tine

Ca să poți avea grijă de alții, cred că trebuie să ai grijă de tine în primul rând. Un pilon roș nu va susține un pod pentru mult timp. Evident că nu încerc să mă contrazic singură, dar nu văd niciun sens în a te abandona doar de dragul de a face bine. Și nu pentru că aș fi o ignorantă, ci pentru că de cele mai multe ori după ce se întâmplă acest lucru vine o frustrare. Mdaa… Așa-i în viață.

Nu-ți mai fă griji din orice

Îngrijorarea ta nu va face ca ziua de mâine să fie mai puțin grea, dar îți va răpi frumusețea zilei de Azi. Pentru a afla dacă o situație merită să te îngrijoreze, întreabă-te “ Va mai conta asta peste un an? Peste 3 sau 5 ani?” Dacă nu, atunci nu merită îngrijorarea ta.

Nu mai încerca să fi pe placul tuturor

E aproape imposibil și asta îți va lua toate energiile. Dar sa faci o persoană să zâmbească, asta poate schimba lumea. Poate nu întreaga lume, doar lumea lor. Așa că centrează-ți atenția doar pe ce e important.

Nu te mai preface că totul e bine atunci când nu e

E firesc ca uneori să mai cazi. Nu e nevoie să fi puternic mereu și nu ai nevoie să încerci în mod constant să demonstrezi că totul e în regulă pentru tine. N-ar trebui să fi preocupat cu ce cred alții despre tine – plânge dacă simți nevoia – e sănătos să verși lacrimi.

Încetează să mai încerci să faci totul perfect

În lumea reală perfecționiștii nu sunt recompensați; sunt recompensați cei care doar fac lucrurile.

Oprește-te puțin din cotidianul tău

Cel mai potrivit moment pentru a lua o pauză și a respira profund, e atunci când nu ai timp deloc. Ceea ce primești depinde de ceea ce faci. Uneori ai nevoie de o altă perspectivă pentru a-ți clarifica lucrurile.

Nu-i mai lăsa pe alții să te coboare la nivelul lor

Nu-ți coborâ standardele de dragul de a fi congruent cu cei care refuzâ să și le ridice pe ale lor.

Nu mai ține la supărare

Nu-ți trăi viața cu mânie în suflet. Vei sfârși prin a-ți face ție mai mult rău, decât le faci celor pe care îi urăști. Iertarea nu înseamnă să spui: “E ok ce mi-ai făcut”. Ci să spui “ Nu o să las ca ceea ce mi-ai făcut să-mi strice fericirea”. Iertarea este răspunsul ..renunță, gasește-ți liniștea, eliberează-te!

Și nu uita: iertarea nu e doar ca să o oferi altora, e ca să ți-o oferi și ție! Dacă e nevoie, iartă-te, mergi mai departe și încerc să faci mai bine data viitoare.

Nu te mai plânge si nu-ți mai plânge de milă

Experiențele vieții îți sunt date cu un scop – să te direcționeze spre calea menită ție. E posibil ca ceea ce traiești să nu aibă sens pentru tine la început și asta poate fi greu. Dar stai puțin și reflectă la acele experiențe negative petrecute în viața ta. Vei descoperi că în cele din urmă te-au ghidat spre locuri mai bune, către o persoana mai bună, la o stare de spirit mai bună sau o situație deosebită. Așa că, zâmbește! Lasă-i pe toți să vadă că azi ești mai puternic decaâ ieri și așa vei fi!

Încetează să mai crezi că nu ești pregătit

Nimeni nu e 100% pregătit atunci când apare o oportunitate. Pentru că cele mai grozave ocazii din viața noastră ne forțează să pășim dincolo de zona noastră de confort, ceea ce implică un mic efort la început.

Nu mai fi gelos pe alții

Invidia este arta de a enumera comorile altora în loc să le numeri pe ale tale. Intreabă-te urmatorul lucru: “Ce am eu și ceilalți își doresc?”

Încetează să te mai pedepsești pentru greșeli trecute

Putem iubi persoana nepotrivită și putem plânge pentru lucruri făcute greșit, dar indiferent de calea întâmplărilor, un lucru e cert: greșelile ne ajută să găsim persoana potrivită pentru noi și lucrurile potrivite nouă. Cu toții facem greșeli, avem zbateri și chiar regrete față de trecutul nostru. Dar tu nu ești greselile tale, nu ești frământările tale, tu ești aici ACUM și ai puterea să-ți creezi ziua și viitorul. Fiecare lucru care s-a întamplat în viața ta, te pregătește pentru momentul care urmeaza să vină.

Încetează să mai fi ce nu ești

Una din cele mai mărețe provocări ale vieții e să fi tu însuți într-o lume care încearcă să te facă să semeni că toți ceilalți. Mereu va fi cineva mai draguț, mai inteligent, mai tânăr, dar niciodată nu va fi nimeni ca tine. Nu te schimba pentru ca alții să te placă. FI TU, cel autentic și oamenii potriviți te vor iubi pe tine cel real.

Oamenii vin și pleacă. Mereu

Cred că este una dintre lecțiile pe care le ignorăm cel mai tare și care ne doare cel mai mult. Niciun om de pe planeta asta nu va fi constant lângă noi. Fiecare va pleca la un moment dat, sau vom pleca noi. Iubitul tău s-ar putea să nu fie cel cu care te căsătorești. Prietena ta cea mai bună s-ar putea să nu fie prietena ta cea mai bună și la 30 de ani. Din diverse motive, drumurile se vor apropia, îndepărta sau se vor separa definitiv. Și la fel ca treaba aia ce o povesteam că trebuie să te aștepți și la lucruri mai puțin plăcute, trebuie să știi în secret că cine este acum centrul universului tău acum, s-ar putea să devină doar un satelit sau chiar o cometă.

Nu există rețete universal valabile

Nici articole care să îți răspundă la toate întrebările tale existențiale. Nici măcar acesta. S-ar putea, pentru mine să fie cele mai bune lucruri pe care le voi învăța vreodată. Dar ar fi stupid să îmi imaginez că vor veni altcuiva ca o mănușă. Din contră, s-ar putea unora să le și dăuneze. Dacă recapitulăm un pic ce am zis mai sus, cred că este important să te cunoști, să fii deschis dar să știi ce vrei și să filtrezi toate sfaturile, informațiile și presiunile care vin către tine.

Bunătatea, amabilitatea sunt cele mai bune accesorii

La vârste fragede, oamenii sunt tentaţi să admire şi să preţuiască ceea ce se vede, felul în care se îmbracă sau vorbește cineva. Odată cu înaintarea în vârstă însă, ar trebui să ne dăm seama că lucrurile cu adevărat importante vin din interior, iar unele dintre cele mai bune lucruri care ne înfrumuseţează sunt amabilitatea şi bunătatea.

Devii ceea ce citești

Odată cu vârsta, alegerile în ceea ce privește cititul ar trebui să fie mult mai înțelepte. Toate acele cărți de duzină, de beletristica ieftină, ar trebui să dispară și să fie înlocuite cu biografii sau cărți de specialitate.

Generozitatea e esența vieții

De multe ori, singurele lucruri cu care rămâi sunt cele pe care le-ai oferit. Esența generozității nu sunt totuși lucrurile, ci atitudinea pe care o construiești față de ceilalți. Este, în fond, o imagine de ansamblu asupra vieții și asupra locului tău în lume. Treptat, înveți că viața ta nu e centrul lumii și că poți pune nevoile altora mai presus de ale tale. Și asta implică o mare doză de maturitate.

Schimbarea

Tony Robbins spune că schimbarea este automată, dar progresul nu. Schimbarea există în viața fiecărui om. Acceptarea schimbării ca fiind implicită ne dă șansa de a evolua odată cu ea. Asta nu înseamnă că dacă ne lăsăm pradă schimbării vom fi mai buni de a doua zi, dar putem spune: “Astăzi lucrurile s-au schimbat, cum pot beneficia eu de această schimbare?

Relativitatea timpului

Am avut și am în permanență o listă zilnică cu sarcini de îndeplinit. Erau zile la al căror final simțeam frustrarea de a nu reuși să fac tot ceea ce mi-am propus. Aceeași goană exista peste tot în jurul meu: oameni, mașini, grabă în cea mai mare parte a zilei.

Cu toată graba din lume, rezultatele în ceea ce-mi doream nu apăreau și asta pentru că este o diferență uriașă între a face multe și a face ceea ce este necesar pentru a reuși. Rezultatele se pot obține și fără goană, iar timpul petrecut alergând după ele nu garantează obținerea lor;

Persoanele potrivite

Timpul își recapătă sensul atunci când este folosit în avantajul nostru. Obișnuiam să-mi prețuiesc timpul într-atât de mult încât am ajuns să reduc la maximum întâlnirile și ieșirile ce-mi furau ore întregi. Însă nu acele întâlniri reprezentau scurgeri de timp, ci ceea ce obțineam eu în urma lor. Am învățat că timpul lângă persoane deschise la minte, focusate și care mă susțin este un timp care se dilată. Am ajuns să ador astfel de momente.

Responsabilitatea

Poate cea mai importantă acceptare la nivel de identitate a fost aceea a propriei responsabilități față de mine și de viața mea. A fost nevoie să iau parte la ideile și visurile altora. Am realizat că sunt responsabilă pentru alegerile și greșelile mele, dar mai ales pentru cum voi merge mai depart

Dragostea trece

Ființele umane sunt nestatornice. Mergem la culcare îndrăgostiți și ne trezim simțindu-ne prinși într-o capcană. Uneori sfârșitul unei relații nu tine de tine. Alteori doar tu ești responsabil. Indiferent de situație, este o pierdere de timp să te simți neiubit după asta, pentru că șansele să te îndrăgostești din nou sunt foarte mari. Lucrul care stă în calea fericirii noastre este de fapt… frica noastră.

Fără riscuri nu obții nimic

Dacă te simți mizerabil din cauza unui lucru, de exemplu serviciul- demisionează. Te vei simți mai ușurat și vei scăpa de senzația de neîmplinire.

Scuzele sunt doar scuze – nu rezolvă situația

Înainte să deschizi gura gândește-te dacă într-adevăr ai ceva de spus

O zi proastă sau una bună trec tot cu viteza de 60 de minute pe oră.

Așa sunt eu” nu e o scuză bună. E doar o scuză. De multe ori reflectă Lenea.

Dacă îți vine să plângi, plângi. Dacă vrei să râzi, râzi. E mai bine să ierți decât să te răzbuni.

Ceea ce spui la mânie poate fi luat cu greu înapoi. Ceea ce rămâne scris, rămâne scris. Google nu uită.

Cine te judecă după hainele pe care le porți, banii pe care îi ai sau masina pe care nu o conduci nu merită atenția ta.

Nu e o rușine să recunoști când nu te pricepi la un lucru, dar întotdeauna e o rușine să proclami că te pricepi și să nu știi nimic.

E mai bine să regreți ce ai făcut decât să regreți că n-ai făcut.

Încrederease câștigă greu și se pierde într-o secundă.

Dacă vrei să faci ceva, trebuie să munceşti singur. Nimeni nu o să muncească pentru tine, n-o să înveţe pentru tine, sau n-o să fie inteligent în locul tău.

Încearcă întotdeauna să faci ceea ce-ţi place. Iar dacă o să faci ceva ce nu-ţi place, o să faci acel lucru pentru că într-adevăr trebuie, nu pentru că era mai uşor de făcut.

Fiecare greşeală pe care-o faci, te duce cu un pas mai aproape de succes, ideea e să nu renunţi niciodată.

Se spune că viaţa este reprezentată în proporţie de 10% de ceea ce ţi se întâmplă şi în proporţie de 90% de modul în care reacţionezi la ceea ce ţi se întâmplă. O atitudine negativă nu-ţi va face cinste niciodată. Dacă poţi avea o zi bună, indiferent de ceea ce ţi se întâmplă, de ce să n-o ai?

Nu mai petrece timpul cu persoane nepotrivite

Viața e prea scurtă că să o petreci cu persoane care te privează de fericirea ta. Dacă cinevă te vrea în viața sa, îți va face loc și ție. Nu ar trebui să te lupți pentru acel loc. Niciodată nu insista cu cineva care nu te valorizează. Și nu uita, prietenii adevărați nu sunt aceia care stau lângă tine atunci când ți-e mai bine, ci aceia care-ți sunt alături, atunci când ești mai rău.

Nu te mai implica în relații din motive greșite

Relațiile trebuie alese întelept. Mai bine stai singur decât într-o companie neplacută.Nu e nevoie să te grabești. Dacă e să fie – va fi la momentul potrivit, cu persoana potrivită și din motive reale. Îndrăgostește-te atunci când ești pregătit, și nu atunci când ești singur.

Nu mai fi nerecunoscător – indiferent de cât de bună sau rea este viața ta, trezește-te în fiecare zi și fi recunoscător pentru că trăiești. Cineva, undeva acolo se luptă cu disperare pentru viața sa. În loc să te gândești la ce-ți lipsește, gândește-te la ceea ce tu ai și altora le lipsește.

Nu mai trece cu vederea frumusețea lucrurilor mărunte

Bucură-te de lucrurile mărunte pentru ca într-o zi vei privi în urmă și vei descoperi ca erau de fapt lucruri importante. Cele mai bune clipe din viața ta vor fi compuse din acele lucruri mici, aparent neimportante pe care le-ai petrecut zâmbind alături de persoane dragi ție.

Tratează problemele cu calmnervii te fac să iei decizii pe care o să le regreţi după.

Nu o să poţi face niciodată tot ceea ce-ţi propui, dar măcar chestiile pe care ai ales să le faci, încearcă să le faci ca lumea. De-aia de multe ori am preferat să ies la alergat, în loc să mă dau pe skate.

Echilibrul este răspunsul corect poate aproape tot timpul. Nu cred că reușesc să redau într-un paragraf întreaga mea viziune despre echilibru, însă cred în el ca mod de a-ți ghida viața. Nu cred în excese decât pe termen scurt și decât dacă sunt singura modalitate prin care poți ajunge într-un punct de echilibru. Și până acum am văzut că este varianta cea mai bună în orice plan.

Ignoră comentariile răutăcioase

Probabil cel mai greu exercițiu. Uneori va trebui să faci asta zilnic. Poate chiar de mai multe ori pe zi. Inspiră adânc, expiră, ignoră. Atâta timp cât subiectul răutăților nu îi afectează pe cei din jur într-un mod negativ, nu le văd rostul. Dar na, unii așa se relaxează aparent. Cum eu nu îmi vărs relaxarea peste alții, mă dau și eu la o parte din calea lor.

Fii matur unde și când trebuie

Asta ar fi o discuție lungă. Pentru că impresiile general valabile sunt că a fi matur înseamnă a fi responsabil. Adulții ne ghidează către o viață responsabilă care este egală cu întemeierea unei familii, cumpărarea unei case și a unei mașini, un job stabil și cam atât. Și nu zic că este o abordare greșită, este foarte posibil să iau și eu aceste etape la rând. DAR tare aș vrea să văd adulți care își manifestă maturitatea prin punctele 1, 2, 9, 7 și 10. Adulți care nu au eticheta asta doar din cauza unei vârste sau a unei liste de realizări, de cele mai multe ori materiale.

Știm prea puține despre cei din jur

Îi judecăm repede. În câteva secunde, pe baza unei imagini. Iar mai apoi îi judecăm pe baza interacțiunilor cu ei. Și credem că acum suntem îndreptățiți să îi judecăm pentru că, nu-i așa, îi cunoaștem. Dar uităm că omul respectiv a trecut prin multe experiențe înainte să ajungă la noi. Credem că ne pricepem la oameni doar pentru că petrecem timp cu ei. Și nu este așa. Uităm în fiecare zi cât de complexi suntem.

Prezentul contează mai mult decât trecutul

Nu contează atât de mult ce ai făcut, ce ai fost sau de unde vii; cel mai mult important lucru este ceea ce faci în prezent şi încotro te îndrepţi. Dacă eşti dezamăgit de trecutul tău, atunci este momentul să laşi în urmă frustrarea şi să faci un pas înainte, lucru care te va clădi şi te va face mai fericit.

Angajamentele față de obiectivele mele

Cu greu am învățat că este o diferență mare între a visa și a face ceva concret pentru visurile tale. Am acceptat că un angajament față de ceea ce mi-am propus înseamnă renunțarea la beneficii imediate și uneori sacrificii.

Lucrurile pe care nu le înțeleg

“Cea mai mare formă de ignoranță este aceea în care respingi ceva despre care nu știi nimic.” Wayne Dyer

Am judecat oameni și circumstanțe. Am crezut că dețin adevărul până când adevărul meu și-a schimbat forma. Adevărul meu nu este același cu adevărul altcuiva. Eu pot doar să decid ce este bine pentru mine în acest moment. Atâta tot. Nu pot să înțeleg deciziile altei persoane, dar pot să le accept și e nevoie să le accept dacă nu vreau să-mi transform viața într-o luptă fără rost;

Trebuie să știi să te critici, pentru că lumea este plină de oameni cu intenții rele care vor dori să preia controlul asupra ta. Nimeni nu-și poate permite să fie neajutorat. Trebuie să înveți să prinzi curaj, dar în același timp să fii și politicos, că să obții tot ce îți dorești.

Respectul de sine este unul din cele mai bune daruri pe care ți le-ai putea dărui, dar este de asemenea și foarte greu de obținut.

Mutatul dintr-un oraș în altul nu te vindecă de nefericire

Nu există plăceri vinovate. Asumă-ți gusturile proaste.

Este sănătos să ți se arate, din când în când, unde greșești.

Jucăriile sunt făcute să fie stricate. Nu te atașa de ele

Dacă îţi începi fiecare zi într-o manieră pozitivă, vei rămâne motivat toată ziua. Testez asta de vreun an de zile şi n-a dat niciodată greş.

Drumul către o reuşită nu poate fi niciodată uşor. Dacă ar fi fost uşor, toată lumea ar fi făcut asta.

Învaţă să nu-ţi pese de cei din jur decât în condiţiile în care ceea ce spun ei te ajută să te dezvolţi.

Întotdeauna vei fi aplaudat şi apreciat dacă o să ajungi primul într-un anumit domeniu, apoi înjurat mai mult decât oricine dacă o să cobori pe locul doi. Uneori e mai greu să te menţii sus, decât să ajungi până acolo.

Nu trebuie să dai întotdeauna explicaţii detaliate pentru ceea ce faci. Dacă cineva nu înţelege acţiunile pe care le desfăşori, probabil nici nu merită să le înţeleagă.

Oricine intră în viața noastră cu un motiv: împărțim momente, unele frumoase, altele nu, învățăm lecții, câștigăm amintiri și mergem mai departe atunci când e momentul să o facem. Și oricât de cinic ar suna, vor exista mereu alți oameni care să le ia locul. Important de reținut e că atragem ceea ce credem că merităm.

Pasiunile se nasc

Sunt puțini care și le descoperă de mici. Unii au o pasiune pentru a face bani. Deh, în acest caz, ar face orice pentru a avea câți mai mulți bani. Putere, adică.

Nu da tot din casă

Mai pastrează și pentru tine câteva lucruri. Nu trebuie să spui tot despre tine. Un pic de mister nu a omorât pe nimeni.

Dacă crezi în ceea ce faci/spui, restul nu mai contează. Nimeni nu știe ce se întamplă în mintea ta cu adevărat. Nici măcar tu.

Încearcă să te concentrezi pe un lucru și să-ți dai toată silința să iasă bine. Nu te mai amăgi ca tu poți face mii de lucruri odată. Le faci, dar nu bine. Mai puțin, că e mai bine.

Asta e de aur

Nu lua NIMIC personal. NIMIC, da? Am observat că oamenii tind să arunce vorbe în funcție de starea lor de spirit. Unii, după o perioadă, uită ce ți-au spus. Ei uită, iar tu rămâi rănit. Lasă omul să fie sincer. Vei învăța multe de la el, despre tine.

Citește, învață și stai pe lângă oameni care te motivează și ajută să crești.

Lucrurile negative se transformă în lucruri pozitive

Dacă ești nefericit la locul de muncă, fii recunoscător că ai un loc de muncă. Sunt atât de multe persoane care și-ar dori asta, dar nu o au.

Visele se împlinesc

Chiar în acest moment călătoresc spre o altă destinație a sufletului meu. Acum sunt pe drum spre a-mi vedea călătoria încheiată – cel puțin o primă etapă a acesteia. Sunt aproape de încheiere, dar simt deja schimbările în bine, simt deja că sunt pe calea cea bună și că urmează mult mai multe lucruri frumoase, minunate pentru mine.

Surpriza rămâne surpriză, dar pot sa-ți spun doar că urmeaza un proiect minunat, un proiect în care îmi voi pune tot sufletul spre a te ghida în călătoria spre viața visurilor tale.

Este ceea ce mi-am dorit de foarte multa vreme, ma gândeam de mult la asta, dar blocajele de care vorbeam mai sus a întârziat materializarea acestei idei, care mi se părea a fi imposibil de împlinit.

Orice am trait în jumătate de an, oricât de greu sau de dureros este, viața mi-a dat și canalul prin care să conștientizez totul, să înțeleg mesajul profund din spatele oricărei experiențe. Orice rău este un mare bine – un bine mascat.

Ar trebui să știi/să încerci să cunoști cine ești

Cred cu tărie că principala preocupare a mai multor oameni ar trebui să fie autocunoașterea. Cred că asta ne-ar rezolva multe probleme existențiale și ar elimina o mulțime de frustrări inutile. Pentru că în momentele în care nu știi ce să faci, cum să procedezi, cum să te ghidezi, cred că busola care funcționează este cunoașterea de sine. Cum ar putea să dea greș? În același timp, nu cred că autocunoașterea are vreun punct. Nu se termină nicăieri. Nu te oprești la 25 de ani. Viața își vede de treabă, îți aduce pe tavă alte experiențe. Așa că ar fi cam nesăbuit să crezi că știi totul despre tine. Nu vei ști vreodată.

Află ce vrei

Sau încearcă. Pe măsură ce te cunoști, ar trebui să îți dai seama ce vrei. S-ar putea să îți dai seama de asta la 20 de ani sau mai târziu. Important este să nu uiți că ar trebui să te preocupe asta. Nu de alta, dar să nu te trezești într-o zi, stând pe canapea și uitându-te la TV că nu mai știi cine ești și ce vrei pentru că te-ai lăsat ghidat până acum.

Așteaptă-te și la ce e mai rău

Deși nu îmi place să emit generalități legate de viață, asta chiar nu am cum să o evit: viața asta nu este doar vată de zahăr și bomboane de ciocolată. Vei primi și sirop de tuse și tincturi cu gust de pelin. Se vor întâmpla multe lucruri nefericite, rele, urâte, prin care nu își dorește nimeni să treacă. Dar nu ai cum să le eviți pe unele. Din asta cred că un mindset sănătos include și o așteptare la ceva mai rău. Undeva, într-un cotlon al minții. Pentru că nici cu povestea cu drobul de sare nu rezonez. Nu trebuie să stai și să te îngrijorezi în timp ce viața se întâmplă pe lângă tine.

Nu uita că ești o ființă complexă

Asta înseamnă să nu uiți că ai un trup, un suflet și o minte. Și că ele trebuie să funcționeze în armonie, nu poți să ignori una din ele și să te aștepți să fii la cel mai bun punct al tău.

Fă orice. Dar nu te plafona

Alege-ți ce drum vrei tu. Nu sunt în măsură să îți spun că viața nu este un job la corporație și că trebuie să îți găsești un scop mai măreț în viață. Dar indiferent de care este varianta bună pentru tine, alege conștient. Iar după ce ai ales conștient, mișcă-te măcar un milimetru. Nu sta pe loc. Nu stagna.

Fericirea nu depinde de factori externi

Dacă fericirea omului ar depinde doar de cei din jurul lui sau de factori externi, în mod probabil, nu ar fi aproape niciodată fericit. Fericirea se cultivă în interior, prin atitudinea corectă față de întâmplările, fericite sau nefericite, din exterior. Benjamin Franklin spunea că „fericirea omenească nu se naşte atât din marile evenimente ale soartei, care se întâmpla rareori, cât din micile lucruri care se întâmplă în fiecare zi”.

Ego-ul

În opoziție cu intuiția este ego-ul meu cu dialog interior negativ atașat. Îl simt atunci când este încăpățânat și vehement: „O să suferi”, „O să te lovești”, „O să te faci de râs”, „O să dai greș”, „Nu ești ca X sau ca Y”.

Spre deosebire de intuiție, se supără dacă trec peste el. Știu că nu se oprește decât în momentul în care am acționat și mai știu că va reveni. Știu că în cazul în care într-adevăr eșuez îmi va spune: „Ți-am zis eu!”, iar dacă reușesc: „Eee, ai avut noroc de data asta!”. Acceptându-l în loc să mă lupt cu el pot în schimb să acționez mai repede;

Lipsa de valoare a diplomelor

Mult timp am fost convinsă că titlurile obținute îmi vor garanta reușita. Am crezut că educația este același lucru cu studiile și că după atatia ani de școală lumea mi se va pune la picioare. Am înțeles ulterior semnificația expresiei „școala vieții” și am acceptat că educația se dobândește pe tot parcursul vieții. Educația și diplomele nu valorează nimic fără acțiuni.

Imperfecțiunea

Am alergat după perfecțiune în toate domeniile vieții mele: corp perfect, relații perfecte. Perfecțiunea există de fapt în fiecare dintre noi: în mine și în tine deopotrivă. Suntem deja tot ceea ce avem nevoie, dar noi căutăm constant perfecțiunea în exteriorul nostru. Acolo perfecțiunea își pierde sensul și rămâne doar un standard de neatins. Acolo există imperfecțiunea. Acceptând imperfecțiunea și faptul că nu putem controla ceea ce e în afara noastră este singura cale de a ne apropia de propria noastră perfecțiune;

Definiția ta despre fericire este diferită de cea a celor din jur. Ceea ce funcționează pentru tine, nu o să meargă și la ei, astfel încât, încetează să judeci deciziile celorlalți.

Dacă te găsești constant în situații în care îți pierzi slujbe, prieteni, relații, poate e timpul să iei în calcul și posibilitatea ca problema e la tine.

Nu se întâmplă nimic bun după 4 a.m. Doar poate

E mai ușor de 100 de ori să te îndrăgostești decât să păstrezi dragostea.

Când vorbești cu cineva la telefon zâmbetul se aude.

Dacă te gândești că te vei îmbolnăvi, te vei îmbolnăvi de 10 ori mai repede decât dacă îți vezi de treaba ta.

Oamenii ascultă de autoritate mai des decât de competență.

Lucrurile trăite la limita sunt cele de care îți aduci aminte.

Timpul vindecă tot, totul trece sau măcar e cu mult atenuat.

Oricât de prost îți merge, oricât de mult te doare acum, oricât de greu ți se pare ține minte că suferința nu e veșnică. Sentimentele se schimbă, circumstanțele se schimbă, iar după furtună, vine întotdeauna soarele. Și după, iar furtună și tot așa…

Viața e un cumul de momente bune și rele, de bine și rau, de lumină și întuneric. Important e cum treci prin momentele alea rele, în ce măsură le lași să te afecteze și să-ți dicteze viața.

Eșuăm în viață nu pentru că nu avem capacitățile necesare pentru a reuși, ci pentru că nu credem că merităm să căștigăm. Ne e frica să profităm de oportunitățile care apar și inventăm tot felul de scuze: „Nu pot.”, „Oricum nu e ceva ce-mi doresc.”, „Data viitoare, acum nu am timp.”. Și poate că pe cei din jur îi putem minți, dar pe noi nu.

E oare mai ușor să ne găsim scuze și să renunțăm decât să pașim în necunoscut și să eșuăm? Eu cred că nu. Preferați o viață mediocră și încărcată de „ce-ar fi fost dacă”? Și chiar dacă dați greș la început, nu trebuie să lăsați asta să vă înfrângă; poate nu erați pregătiți, poate nu era momentul potrivit. Trebuie să vă ridicați și să încercați din nou. Știați că Walt Disney a dat faliment de mai multe ori înainte să construiască Disneyland-ul? Cum ar fi fost lumea de astăzi dacă ar fi renunțat? Cu cât aveți mai multă încredere în voiși începeți să lucrați activ în acest sens, cu atât mai multe oportuntăți vor apărea.

Când dorința de a avea mereu dreptate dispare sau rămâne undeva în spate, pe plan secund, atunci e momentul în care-ți dai seama că iubești cu adevărat, matur; când faci anumite compromisuri și nu mă refer aici la chestii care contravin cu principiile voastre – aici nu ar trebui niciodata sa faceți compromisuri – ci la lucruri mai mult sau mai puțin mărunte, generale la care tineți cu dinții fără sens. Când iubești, când fericirea altcuiva e importantă pentru tine, înveți să lași orgoliul deoparte. Și când zic „iubești”, nu mă refer la partenerul de cuplu, ci la relații de orice fel.

E în regulă să ai momente mai puțin bune

Da, vor fi momente în care te vei pune în fund să plângi. Cu motive mai mult sau mai puțin întemeiate. În caz că ai uitat și ai nevoie să îți aduc aminte de asta, emoțiile nu sunt numai din alea bune. Mai sunt și emoții pentru care ai nevoie de șervețele sau care te vor înghesui într-un colț. Și e normal. Nu e normal să nu le accepți, să nu încerci să le înțelegi și să nu faci nimic pentru a te ridica. E ca și când ai fi bolnav și nici măcar un remediu homeopat nu ai încerca și ai aștepta să treacă boala de la sine.

Vârsta este un biet număr

Să nu ne cramponăm în “e prea târziu să mai fac asta” și toate frazele surori prin care ne punem niște limite imaginare.

Gândiți-vă la ce e important pentru voi și investiți în asta

Investiți timp, bani, energie, pasiune. Nu vă mai gasiți scuze și mai ales nu alegeți conveniența sau confortul. Prioritățile noastre ne definesc. Nu mai pierdeți timpul îngrijorându-vă pentru chestii de care nu vă pasă de fapt, ignorând astfel ce contează. Indiferent de ce alegeți să puneți în topul priorităților voastre, tineți minte ce contează pentru voi și nu lăsați alți oameni să vă deraieze de la traseu. Mai ales, n-o faceți voi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Poteci Însorite

Munte, Excursii, Drumeții, Faună și Floră, Sfaturi Utile, MTB, Orașe și Sate

Ioan Stoenică - pe potecile vieții

Fotografii si jurnale cu munti si/de sentimente. Povesti de trezit adultii.

condimentepentruviata

"Viitorul apartine celor ce cred in frumusetea propriilor vise." (Eleanor Roosevelt)

Blogul Buceginatura2000

Blog despre munte, turism si cultura

Nicoleta Chirila

"Frica este ceea ce te oprește… curajul este cel care te face să continui."

Crambe tataria Sebeók

Democraţia e o plantă plăpândă.

Crezi în Tine

Trăiește prezentul cu lecțiile învățate în trecut și cu un ochi aruncat în viitor!

andreinewcreation

Nu-mi dați sfaturi. Știu sa greșesc și singur

ORIZONT ALTERNATIV

cultura, atitudine civica, informatie

peterlengyel

despre oameni si natura

EuGeniuZ's Blog

Enjoy the world!

%d blogeri au apreciat asta: